Vaccinatie stress?

Er ligt een envelop op de mat van het RIVM voor onze jongste zoon van 16 jaar. Het betreft een uitnodiging voor het nieuwe meningokokken vaccin, namelijk MenACWY. Daar gaan we weer denk ik bij mijzelf, er moet weer een keuze gemaakt worden, doen we het wel of niet?

De negenjarige prik

Toen onze jongste zoon de oproep kreeg voor zijn negenjarige prik was ik inmiddels door mijn studies gestuit op vaccinatie schade. Ik had slachtoffers gesproken en was mij gaan verdiepen in de materie. Dit is een oerwoud aan informatie en het is lastig om daar echt een goed oordeel over te kunnen vellen. De anti vaccinatie forums zijn uitgebreid en bieden veel informatie, het RIVM geeft zeer weinig informatie en spoort je vooral aan het te doen en je vooral niet gek te laten maken door de spookverhalen. Een goede keuze maken is daarom erg lastig, want waar kun je nu op vertrouwen?

Van het kastje naar de muur

Wel zag ik dat de ouders van kinderen die vaccinatie schade hadden niet serieus genomen werden. De wanhoop bij deze ouders is groot, ze zijn radeloos en hun klachten worden weggezet als psychisch of onverklaarbaar. Door mensen zo te behandelen daalde bij mij het vertrouwen in de reguliere zorg en hun advies. Waarom werden dat soort gevallen niet tot op de bodem uitgezocht, je moet er toch niet aan denken! Ik schrok van de hoeveelheid meldingen die jaarlijks bij het Lareb (bijwerkingencentrum van de rijksoverheid) binnenkwamen, geen idee dat er zoveel kinderen hefige bijwerkingen hadden! Ik heb daarom toen besloten het vaccin niet te laten zetten. Het was een lastige keuze, en geen van beide keuzes voelde 100% goed. 

Kritisch prikken

De laatste jaren is de kritiek op twijfelende ouders niet mals, ik zal ongetwijfeld op dit blog ook pittige reacties krijgen. Laat ik heel duidelijk zijn, ik ben niet anti, ik ben voor kritisch vaccineren. Zeker bij jonge babies, denk goed na over hoe je de vaccins toedient (ineens of seperaat) en wanneer (vanaf welke leeftijd).

Verdiep je in de mogelijkheden en zoek een goede homeopaath die jullie kan begeleiden. Door overleg met de homeopaath, inlezen en overdenken heb ik besloten om dit MenACWY wel te geven, wel gaan we het begeleiden. Dit houdt in dat mijn zoon twee weken voorafgaand aan het vaccin vitamines en een homeopatisch middel krijgt ter ondersteuning (hoge dosis vitamines dienen om de hersenen te beschermen). Zo kan hij de schadelijke stoffen die in het vaccin zitten makkelijker afvoeren. Wist je dat in een vaccin hulpstoffen zitten om het te vervoeren in het bloed en dat dit heftige stoffen zijn? Hieronder drie daarvan:

  • Kwik (zit in het losse tetanus en in het griepvaccin)
  • Aluminimum (is eigenlijk net zo slecht als kwik)
  • Formaldehyde en Fenoxyethanol (=antivries)...ja echt, antivries!

Ze dienen als vervoermiddel, het zijn hele kleine doseringen, en toch reageert de één er niet op en de ander wel. Voor een kinderbrein in ontwikkeling klinkt het in ieder geval niet heel gezond. Het onstoren van vaccinaties kan altijd nog achteraf, maar beter als je de vaccins begeleid zoals boven beschreven. 

Horrorverhalen

Aan iedere kant van de medaille zal je horror verhalen lezen, angst is nu eenmaal waar we op aan haken. In de begeleidingsbrief van de MeninACWY staat; op de website Deelditnietmetjevrienden staat meer informatie. Hier vind je ook verhalen van jongeren en ouders die te maken hebben gehad met meningokokken

Ga je naar stichting Vaccinvrij vind je ook onderbouwingen die angst aanjagen. Kortom, niemand kan de keuze voor jou maken, alleen jij kunt dit doen. Ik zal onderaan dit blog diverse links plaatsen waar je van alle kanten informatie kunt vinden.

Kies met gevoel

Lees je in, zoek alles door en probeer de feiten helder te krijgen. Meestal wordt het door al dat gezoek en al die verschillende meningen een rommeltje in je hoofd. Mijn advies, spit totdat je alles gevonden hebt wat je zocht, consulteer een proffesional als je vragen hebt en neem er dan even afstand van. Als alles een beetje ingedaald is neem je een besluit met je gevoel. 

Lastige keuze

Het zal altijd een lastige keuze zijn en als je eenmaal gaat lezen en onderzoeken zal het alleen maar lastiger worden. De gezondheid van je kind is een kostbaar iets, heel erg zinvol dus om daar zorgzaam mee om te gaan. We hoeven niet alles klakkeloos aan te nemen, een beetje onderzoeken kan zeker geen kwaad. Ik wens je in ieder geval succes met het vormen van een keuze (mocht je twijfelen).

liefs Elliëtte

 

https://www.nvkp.nl/

https://stichtingvaccinvrij.nl

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/21/het-dilemma-van-wel-of-niet-prikken-a1626129

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/

 

stel mij een vraag

Kom in contact