Hoogsensitief Ouderschap cursus: van onrust naar rust

Als hooggevoelig persoon (HSP) kan je het ouderschap als extra intens ervaren. Huilende kinderen, rondslingerend speelgoed en dan ook nog die lange to-do lijst. Het lijkt soms een onmogelijke opgave om niet overprikkeld te raken. Mijn Hoogsensitief Ouderschap cursus helpt je hierbij. Twijfel je nog of je hooggevoelig bent? Het kan zijn dat je in je jeugd geleerd hebt om dit deel van jou weg te stoppen. Ook dan is mijn online cursus iets voor jou.

De cursus is speciaal gericht op jou als sensitieve ouder en hoe jij om kunt gaan met de uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Jouw hooggevoeligheid hoeft geen last te zijn. Het is je kracht. Laat het voor je werken!

Hoogsensitief ouderschap | Dé online cursus voor meer rust als HSP-ouder

Herken je dit? 

 • Je voelt je regelmatig onrustig en opgejaagd
 • Je bent snel moe en emotioneel, waardoor je niet altijd de ouder bent die je graag zou willen zijn
 • Je worstelt met de gevoelige aard van je kind
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven, waardoor je emmer vaak overloopt
 • Je wilt af en toe opladen, maar hoe moet je dat doen in combinatie met je kinderen
 • Je hebt soms geen plezier meer in het ouderschap en dit raakt je
 • Je zou het zo graag anders zien, maar je weet niet hoe

Je bent niet de enige als hoogsensitieve ouder

In mijn werk zie ik dagelijks ouders die worstelen met hun hooggevoeligheid. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring wat voor invloed overprikkeling kan hebben op jouw emoties, de sfeer en de manier waarop je reageert. Als jonge moeder was ik mij nog onbewust van mijn sensitieve aard. Daardoor handelde ik vaak vanuit mijn schaduwkant als ik weer eens overliep. Het gevoel van machteloosheid, schuld en falen kan ik mij nog goed herinneren. Had ik toen maar beter begrepen waardoor dit kwam en hoe ik er mee om kon gaan. 

Hoe fijn zou het zijn als…  

 

 • …je zou begrijpen wat HSP eigenlijk is en hoe je daarmee om kunt gaan
 • …je meer grip zou hebben op de momenten waarop je overprikkeld raakt
 • …je beter weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen
 • …je ruimte kunt creëren om andere keuzes te maken
 • …je jouw gevoeligheid meer als een zegen kunt zien
 • …je hierdoor weer meer kunt genieten van je kind(eren)

Voor slechts €67 (tijdelijk €47!!!)

 

Ja dat wil ik!

Hoogsensitief Ouderschap cursus: van onrust en chaos naar rust en verbinding 

In de cursus Hoogsensitief Ouderschap (HSO) geef ik je alle handvatten om weer vanuit rust en verbinding op te voeden. In 10 praktische modules, die je direct kunt toepassen, laat ik je zien hoe je beter om kunt gaan met jouw sensitieve aard in combinatie met het ouderschap. De cursus is volledig in je eigen tempo te volgen en ook beschikbaar in een app geschikt voor iOS en Android. Bekijk de cursus dus waar en wanneer jij wilt. Er komt elke dag een nieuwe module vrij. 

 

Dit krijg je 

 • 10 modules met 31 waardevolle lessen voor meer rust in jezelf
 • 11 informatieve video's met heldere inzichten
 • Tools en tips voor je kind om in verbinding te blijven
 • Inspirerende opdrachten voor je relatie
 • Praktisch werkboek om het belangrijkste nog eens terug te lezen
 • Visualisaties en inspirerende oefeningen
 • Eerste Hulp bij Overprikkeling tools en meer

online cursus hoogsensitief ouderschap

 

Ja! Ik meld mij graag aan!

De inhoud van de lessen

 1. Introductie & uitleg 
 2. Wat is hoogsensitiviteit? Hoe werkt hooggevoeligheid eigenlijk in je brein en in je lijf? En hoe komt het dat de een gevoeliger is dan de ander? Je leert het in deze module.     
 3. De vier verschillende HSP-types Geen één sensitief mens is hetzelfde. Deze les gaat over de vier verschillende HSP types. In welke type herken jij jezelf het meest en wat kun je daarvan leren? Dit is het begin van jouw reis naar meer rust, begrip en balans.                                                             
 4. Kenmerken en uitdagingen Wat zijn de meest voorkomende kenmerken en uitdagingen van hoogsensitiviteit? Daar gaat deze module over.                     
 5. Zelfzorg Door goed voor jezelf te zorgen creëer je ruimte om goed voor een ander te kunnen zorgen. In deze module leer je hoe je dat doet.                                  
 6. Hoogsensitief ouderschap  Hoe combineer je jouw hooggevoeligheid met het ouderschap? In deze module deel ik mijn belangrijkste lessen met je op het gebied van hoogsensitief ouderschap. Gebaseerd op zowel mijn jarenlange ervaring als coach, als op mijn eigen, persoonlijke ervaring als HSP.                        
 7. Eerste Hulp bij Overprikkeling (EHBO) Deze module is goud waard! Ik geef je alle handvatten om overprikkeling te lijf te gaan. Direct toe te passen in de praktijk en zowel waardevol voor jou als je kind.            
 8. Het belang van jouw energie  In deze module leg ik je uit waarom jouw energie zo belangrijk is voor het welzijn van je kind en hoe je dit voor je kunt laten werken.
 9. Mijn favoriete tools  Mediteren, mindfulness, muziek en visualisaties, ze kunnen allemaal bijdragen aan een ontspannen lichaam en geest. In deze module deel ik mijn favorieten met je en laat ik zien hoe je ze kunt toepassen.
 10. Diep ervaren & trauma In deze laatste module gaan we nog een laagje dieper. Ik vertel je over de invloed van de zwangerschap, de geboorte en trauma op jouw hoogsensitiviteit en hoe je daar mee om kunt gaan.

Dit zeggen andere HSP-ouders 

 

 • “Ik heb geleerd wat er nou precies met mezelf aan de hand is en hoe ik daar meer rekening mee kan houden”.

 • “Deze cursus is echt een aanrader! Het geeft je allemaal inzichten en handige tools waar je mee verder kunt”

 • “Het is voor zowel iemand die hoogsensitief is als niet erg interessant

 • “Ik heb mij weleens verdiept in HSP, maar nooit geweten dat er vier varianten zijn. Nu vallen de puzzelstukjes op zijn plaats!”

 • Voornamelijk ademhaling heeft zijn vruchten afgeworpen! In gestresste situaties kom ik nu veel sneller tot rust.

Over Elliëtte 

 Hi, ik ben Elliëtte, specialistisch coach voor ouder en kind. Met mijn cursussen heb ik mijn jarenlange ervaring in het werken met ouders en kinderen voor jou gebundeld. Het resultaat? Praktische, waardevolle informatie waar je direct mee aan de slag kunt. Mijn aanpak als coach is holistisch. Ik geloof er namelijk heilig in dat bijna alles wat zich bij ons kind voordoet iets te maken heeft met onszelf. Kinderen zijn onze spiegels. En de hulpvraag van een gezin of kind begint dan ook meestal bij het transformatieproces van de ouder. In mijn cursussen verzorg ik niet alleen de wond, maar laat ik je op zoek gaan naar dat wat de wond mogelijk veroorzaakt heeft. De oplossing ligt al in jou. Ik begeleid je er met liefde bij.

Elliëtte

Ja wil jij mij helpen?!

Kom in contact