Uitleg over methodieken die ingezet kunnen worden.

Opvoed opstellingen

Door middel van een opstelling kun je als ouder vraagstukken benaderen. Een opstelling geeft op een diepere laag informatie over het gedrag van jou en je kind(eren) en de onderlinge relaties in jullie gezin en in je gezin van herkomst. Er wordt vanuit jouw hulpvraag gewerkt en gefocust op het probleem. De beleving van jou als ouder/volwassene staat centraal, het is jouw perceptie, zoals jij het ziet en ervaart. Een opstelling is altijd zonder kind, alleen jij onderzoekt het vraagstuk.

Je "probleem" wordt door jou zelf opgesteld met behulp van vloerankers  Jij komt op het eigen vloeranker te staan, zo sta je letterlijk midden in je eigen verhaal. Soms verken je de plaatsen van andere personen. Het midden in je eigen verhaal staan met je familie om je heen geeft op een aantal lagen een directe en levendige ervaring. Tijdens de opstelling wordt helder waar de energie onbewust stagneert. Het onzichtbare wordt voor altijd zichtbaar. Je laat energie los, waardoor je minder ballast ervaart in je dagelijks leven.

ervaring van een cliënt:

Ik heb de opstelling heel positief ervaren. Jouw stijl is nuchter,  zacht en geduldig. Ik heb er meerdere verhelderende inzichten uitgehaald en heb vooral het gevoel dat ik flinke ballast kwijt ben. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Het beeld, de fysieke gewaarwording, de gevoelens en emoties zeggen meer dan duizend woorden.

Hypnose

hypnose

In een diepe staat van ontspanning (hypnose) maak je gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste, terwijl je gewoon controle blijft houden over je eigen doen en laten. In deze ontspannen staat kunnen we belemmerende dingen transformeren. Zodat je vrij en onbelast verder kunt. Het blijft magisch om te zien wat er na één sessie al veranderd is!

Waar zetten we dit bij in?

  • angsten
  • zwangerschap-bevallings trauma's
  • verstoorde hechting
  • belemmerende overtuigingen en patronen
  • versterken van IK kracht

Ervaring cliënt na het verwerken van de nare periode en heftige bevalling:

"Ik ervaar meer rust na de sessies, ik kan gek genoeg nu weer zonder verkramping naar het fotoboek kijken. Iets wat ik hiervoor echt niet wilde. De rust die het mij geeft, geeft wortels aan de stevigheid van mijn dochter"

What else?

Systemisch kijken en hypnose staan aan de basis van mijn werkwijze. Naast deze methodieken ben ik ook gediplomeerd KIE coach (Kind in Evenwicht).

Kind in evenwicht is een snelle en speelse manier om te ontdekken waarom het kind fysiek en emotioneel vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. De basis ligt in de Neuro-Emotionele Integratie (NEI) en is verder ontwikkeld door Carla van Wensen.

Deze manier van werken is voor het kind van alle leeftijden en zijn ouders. Kinderen vinden het leuk om te doen en te ervaren. Het bijkomend voordeel is dat ze niet hoeven te praten als ze dat niet kunnen of willen. De spieren vertellen het verhaal. Het is een holistische manier van kijken waar er oog is voor het onbewuste, energie stroom (chakra's) en het lichaam.

Verder zet ik ook graag EFT in, wat staat voor Emotional Freedom Thechnique. Dit is een broertje van EMDR en een krachtige stress release tool, blokkades kunnen opgeheven worden en je kunt jezelf bevrijden van ongewenste emoties.

Kom in contact