De groepsdynamiek in kaart en verbeteren?

Met GroepsGeluk – systemisch werken in de klas – maak je de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Hierdoor krijgen zowel de groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen. Zo blijft je groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen. Dit kan in elke groep, denk aan een klas op school, een sport team of team in het bedrijf. We hebben elkaar nodig om in balans te zijn.

Groepsgeluk

 

De methode GroepsGeluk breng ik met mijn collega Cynthia Heek, zij heeft ook een eigen coachpraktijk in Diemen. Wij werken met veel plezier samen en geloven heel erg in de kracht daarvan. Wij zijn samen ook onderdeel van een systeem, namelijk de sociale kaart van Diemen. De kracht van het samen brengen van GroepsGeluk ligt hem in het feit dat wij samen meer observeren en kunnen begeleiden en uiteraard onze positieve energie. Ben jij nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen voor jouw groep of team? Neem contact op voor meer informatie, wij vertellen je er graag meer over.

ja vertel mij meer!

Benieuwd naar een sessie GroepsGeluk? Hieronder een blog over een sessie in een groep 6.

Ja ik wil het blog lezen.

 

Ervaring van een docent:

De groep is zich bewust geworden van hun eigen rol. Dit benoemen ze ook naar elkaar. Tevens hebben ze geleerd dat er in iemand verschillende gevoelens kan omgaan. Gevoelens die zijn meegenomen van thuis, maar ook gevoelens die zijn ontstaan in de klas. De klas is zich bewust geworden van het gegeven dat je iets kan veranderen aan de gevoelens in de klas en de gevoelens van thuis moeten wij accepteren. Ook hebben we het gehad over de verschillende rollen die iemand kan aannemen in een moeilijk situatie: helper, slachtoffer en aanklager (dramadriehoek). En hebben wij dit omgedraaid naar een winnaarsdriehoek: kwetsbaar opstellen, behulpzaam zijn en assertief zijn.

Kom in contact